Behandeling tegen migraine in minder dan een halfuur

Iedereen kent botulinetoxine - beter bekend onder de merknaam botox - uit de cosmetische geneeskunde. Weinigen weten echter dat dit ook ingezet kan worden als behandeling tegen migraine. Nochtans worden veel mensen geteisterd door deze vorm van hevige, terugkerende hoofdpijn. Het zijn vooral vrouwen die ermee te maken krijgen en vaak is de migraine zo ernstig dat het een grote impact op je leven heeft.

Gebruik van B*T*X tegen migraine

Uiteraard bestaat er medicatie tegen migraine en voor sommigen biedt dit inderdaad verlichting. Helaas werkt het niet voor iedereen en bovendien is het verre van ideaal voor je lichaam om erg frequent of langdurig medicijnen te slikken. Daarom kan een alternatieve behandeling met B*T*X overwogen worden om migraine te bestrijden. Wens je dergelijke behandeling te plannen in regio Roeselare of Antwerpen, dan kan je hiervoor terecht bij Anovo Clinic.

Het is wetenschappelijk aangetoond dat B*T*X een positief effect kan hebben bij migraine, spanningshoofdpijn of clusterhoofdpijn. Zowat 70 procent van de mensen ondervindt een gunstig effect, vooral als de klachten 'imploderend' zijn. Dat betekent dat je het gevoel hebt dat iemand op je hoofd slaat met een zwaar voorwerp of dat iemand op je oog drukt. 

Hoe werkt een behandeling tegen migraine?

Als er gebruik wordt gemaakt van B*T*X tegen migraine, dan gaat het vooral om injecties in het voorhoofd of in de nek en het achterhoofd. Door de B*T*X in je voorhoofd treedt er namelijk enige spierverslapping op, waardoor er heel wat spanning verdwijnt in je hoofd, schouders en nek. Dat betekent niet per se dat de migraine volledig verdwijnt, maar wel dat de aanvallen vaak minder hevig zijn. Hetzelfde effect wordt bekomen met injecties in de nek of in het achterhoofd, vooral bij klachten die vanuit de nek komen. Uitzonderlijk zijn ook injecties in de slaap mogelijk.

Positief is dat een B*T*X-behandeling helemaal niet lang duurt en je migraine dus al in minder dan een halfuur lichter kan zijn. Heb je nog vragen over deze methode? Boek dan zeker  voor een intakegesprek bij de arts van Anovo Clinic. Wij hebben vestigingen in Hooglede, nabij Roeselare in West-Vlaanderen, en Stabroek, nabij Antwerpen. Uiteraard zijn klanten uit heel Vlaanderen of zelfs daarbuiten welkom bij Anovo Clinic. 

 

 

KLAAR VOOR EEN MOOIE EN GEZONDE UITSTRALING?