Roep het tandenknarsen een halt toe

Tandenknarsen of bruxisme komt net als kaakklemmen vaak tijdelijk voor, zowel bij kinderen als volwassenen. Als het probleem echter blijft aanhouden, kan het voor klachten zorgen. De tanden en kiezen slijten of kunnen in extreme gevallen zelfs breken. Daarnaast ontstaan er problemen ter hoogte van het kaakgewricht en kunnen de spierspanningen voor pijn zorgen. 

Wie langdurig last heeft van tandenknarsen en op zoek is naar een efficiënte behandeling, kan in regio Roeselare of Antwerpen terecht bij Anovo Clinic.

B*T*X tegen tandenknarsen

Stress, roken, alcoholgebruik, slaapstoornissen en erfelijke factoren, het zijn allemaal zaken die tandenknarsen in de hand kunnen werken. Een remedie vinden is echter minder eenvoudig. Toch is een efficiënte behandeling mogelijk, door het gebruik van B*T*X tegen tandenknarsen. 

Iedereen kent botulinetoxine - beter bekend onder de merknaam B*T*X - uit de cosmetische geneeskunde. Weinigen weten echter dat dit ook ingezet kan worden als behandeling tegen tandenknarsen. Door B*T*X te injecteren in de kauwspieren, wordt de spier uiteindelijk zwakker en zal het tandenknarsen ophouden. De hoeveelheid B*T*X en het aantal behandelde spieren is afhankelijk van de ernst van het tandenknarsen. 

Behandeling tegen tandenknarsen bij Anovo Clinic

Last van kaakklemmen of bruxisme? Overweeg je eventueel een behandeling met B*T*X tegen tandenknarsen? Dan adviseren we een intakegesprek bij de arts van Anovo Clinic. Zo kunnen we samen bekijken of deze behandeling geschikt is voor jou.

Wij hebben vestigingen in Hooglede, nabij Roeselare in West-Vlaanderen, en Stabroek, nabij Antwerpen. Uiteraard zijn klanten uit heel Vlaanderen of zelfs daarbuiten welkom bij Anovo Clinic.

 

 

KLAAR VOOR EEN MOOIE EN GEZONDE UITSTRALING?