Taboe doorbroken: BTX (*) in regio Roeselare

Hoewel B*T*X al meer dan 30 jaar wordt ingezet in de cosmetische geneeskunde, blijft er bij bepaalde mensen een taboe bestaan. Nochtans is B*T*X ook in regio Roeselare perfect toegankelijk en veilig, namelijk bij Anovo Clinic in Hooglede. Wij schetsen in dit artikel even de verschillende toepassingen.

WAT IS B*T*X PRECIES?

B*T*X is eigenlijk een bekendere merknaam voor het natuurlijke eiwit botulinetoxine. Er bestaan dus nog andere merken en daarom gebruiken we in de titel van deze blog de algemeen gebruikte afkorting B*T*X, wat dus staat voor botulinetoxine. Dit eiwit wordt door bepaalde bacteriën geproduceerd en is een spierontspanner. Botulinetoxine verlamt als het ware de zenuwen die de spieren instructies geven, daardoor verslappen de spieren en worden de rimpels gladder. Vandaar de vele toepassingen in de cosmetische geneeskunde.

Hoewel botulinetoxine een giftige stof is, kan het perfect veilig gebruikt worden als het sterk verdund is. Net daarom is het belangrijk om hiervoor aan te kloppen bij experts, zoals bij Anovo Clinic.

 

WAARVOOR DIENT B*T*X?

Zelf link je B*T*X misschien aan televisiesterren, maar toch is B*T*X ook in de regio Roeselare niet ongewoon. De cosmetische doeleinden zijn dan ook op iedereen van toepassing. Zo wordt B*T*X gebruikt tegen fronsrimpels, kraaienpootjes of voorhoofdsrimpels, maar ook bij behandelingen voor de lippen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan afhangende mondhoeken of asymmetrische lippen.

Bovendien heeft B*T*X nog andere medische toepassingen, die bij het brede publiek minder bekend zijn. Zo wordt het ingezet als behandeling tegen tandenknarsen en overmatig zweten (hyperhidrose).

 

ZEG GEEN B*T*X TEGEN FILLERS

Nu je weet wat B*T*X precies is, vraag je je misschien af wat precies het verschil is met fillers. Beide omvatten namelijk injecties, worden gebruikt in de cosmetische geneeskunde en zijn bedoeld om rimpels, ouderdomsverschijnselen en oneffenheden weg te werken. Wel, het is zo dat fillers vooral meer volume geven aan delen van het gezicht. Dit kan in zones die nooit het gewenste volume hadden, bijvoorbeeld bij de lippen, maar ook in zones die volume verloren hebben, zoals bij ingevallen wangen. B*T*X daarentegen wordt gebruikt om spieren te verslappen, zodat rimpels minder zichtbaar worden.

 

ANOVO CLINIC: B*T*X IN REGIO ROESELARE

Wie kiest voor een behandeling met B*T*X in Roeselare of Hooglede, kan hiervoor terecht bij het ervaren team van Anovo Clinic. Meer informatie over deze behandeling en onze aanpak kan je hier terugvinden. Ook is het mogelijk om rechtstreeks via de website een intakegesprek te plannen of een afspraak te maken.

 

 

KLAAR VOOR EEN MOOIE EN GEZONDE UITSTRALING?