Last van cellulitis? Maak kennis met drie mogelijke behandelingen

Wist je dat meer dan 90 procent van de vrouwen last heeft van cellulitis? Sinaasappelhuid is dus absoluut niet uitzonderlijk, maar zorgt bij veel mensen wel voor onzekerheid. In bikini of badpak rondlopen voelt daardoor ongemakkelijk aan.

Bij Anovo Clinic hebben we verschillende doeltreffende behandelingen tegen cellulitis, waarbij de ideale aanpak afhankelijk is van jouw huidtype en de ernst van het probleem.

Behandeling tegen cellulitis met poly-l-melkzuur

Bij een behandeling met  poly-l-melkzuur wordt natuurlijk melkzuur gebruikt om het lichaam nieuw collageen te laten aanmaken. Het resultaat is een stevigere, elastischere en vollere huid. Een jongere uitstraling dus én minder cellulitis.

Het effect van een behandeling met poly-l-melkzuur is meteen zichtbaar, maar neemt kort nadien weer even af. Het water waarin het product wordt opgelost, wordt namelijk opgenomen door het lichaam. Het poly-l-melkzuur daarentegen blijft wel achter in de huid. Dit melkzuur zal je lichaam aanzetten tot de aanmaak van collageen. Pas enkele maanden na de behandeling zal het uiteindelijke resultaat helemaal zichtbaar zijn. Poly-l-melkzuurwordt slechts traag door het lichaam afgebroken, waardoor het resultaat doorgaans 2,5 à 3 jaar uitstekend blijft.

Deze behandeling moet drie keer herhaald worden, telkens met een tussenperiode van vier à zes weken.

Kostprijs: vanaf 600 euro.Voorbeelden van poly-l-melkzuur in cosmetische geneeskunde zijn Sculptra of Lanluma.
 

Bodyskinbooster voor natuurlijke huidverjonging

Niet alleen producten zoals Sculptrakunnen gebruikt worden om ongewenste cellulitis tegen te gaan, bij Anovo Clinic bieden we nog twee andere behandelingen aan. De eerste is een bodyskinbooster. Eerder las je bij ons al over Profhilo als behandeling voor huidverjonging, bijvoorbeeld als je kampt met een droge huid.

Een bodyskinbooster hanteert hetzelfde principe, maar dan specifiek voor het lichaam. Op deze manier kan ook cellulitis weggewerkt of fel verminderd worden. Deze awardwinnende behandeling bestaat uit puur hyaluronzuur, zonder enige chemische toevoegingen. Het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine op een natuurlijke manier.

Wie opteert voor een bodyskinbooster als behandeling tegen cellulitis, zal na zes à tien weken een optimaal resultaat krijgen.

Kostprijs: vanaf 900 euro. Voorbeelden van bodyskinboosters zijn Profhilo Body en Sunekos Body.

Doelgericht gebruik van PRP tegen cellulitis

Last but not least is het gebruik van PRPin de strijd tegen cellulitis. PRP– voluit ‘platelet rich plasma’ – is een lichaamseigen behandeling. Er wordt namelijk een kleine hoeveelheid bloed afgenomen, waarbij de bloedplaatjes afgescheiden worden. Op die manier wordt een injecteerbare plasma-oplossing gemaakt, die we PRPnoemen. Deze oplossing bevat groeifactoren die we met een zeer dunne naald inbrengen. Net doordat het eigen bloed wordt gebruikt, is er quasi geen sprake van allergische reacties of andere bijwerkingen.

PRPwordt al jarenlang in de traditionele geneeskunde toegepast, maar heeft ook in de cosmetische geneeskunde grote voordelen. Net als de andere behandelingen stimuleert het namelijk de aanmaak van elastine en collageen, wat dus ideaal is als behandeling tegen cellulitis.

Kostprijs: vanaf 400 euro.

Interesse?

Interesse in een behandeling tegen cellulitis met Sculptra, Profhilo Body of PRP? Boek nu je intakegesprek bij Anovo Clinic in Hooglede (Roeselare) of Stabroek (Antwerpen) en we helpen je graag verder.

KLAAR VOOR EEN MOOIE EN GEZONDE UITSTRALING?