Ontdek de kracht van een medische peeling

Een medische peeling – ook wel een chemische peeling genaamd – bestaat al vele jaren, maar de technieken en producten zijn doorheen de jaren steeds verfijnder geworden. Dat zorgt ervoor dat een medische peeling tegenwoordig een uitstekende manier is om je huid te verbeteren.

Medische peeling: welke soorten bestaan er?

Een chemische peeling zorgt ervoor dat je huid er frisser uitziet en dankzij de hydratatie worden ook fijne lijntjes en rimpels verminderd. Toch bestaan er verschillende soorten medische peeling. De ideale aanpak hangt dan ook af van jouw huidtype en enkele andere factoren. We introduceren je even in de voornaamste medische peelings.

 

  • Glycolzuur peeling. Met glycolzuur kunnen we de bovenste laag dode huidcellen verwijderen. Het gevolg is dat je poriën minder snel zullen verstoppen. Dankzij een glycolpeeling krijgt je gezicht instant een frissere uitstraling.
  • Melkzuur peeling. Een melkzuur peeling werkt zowel oppervlakkig als diep in de huid. Niet alleen wordt de huid goed gehydrateerd, maar ook de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd. Het peeling effect is licht, waardoor de huid een mooie, subtiele glans krijgt.
  • Salicylzuur peeling. In tegenstelling tot glycolzuur, kan salicylzuur talg oplossen en poriën reinigen. De buitenste (dode) huidcellen laten gemakkelijker los, omdat het zuur inwerkt op de eiwitten die voor de hechting van deze cellen zorgen.
  • Hyaluronzuur peeling. Hyaluronzuur heeft verschillende eigenschappen die bijdragen aan een gezonde huid. Dit zuur regelt het herstellend vermogen van je huid, maar ook de hydratatie en de stofwisseling. Het is een stof die ook van nature voorkomt in het lichaam.

 

Fruitzuurpeeling: wat zijn fruitzuren precies?

Een soort chemische peeling die we nog niet hebben toegelicht, is de fruitzuurpeeling. Deze peeling – ook wel AHA-peeling genaamd – heeft hoofdzakelijk een verjongend effect op je huid. De benaming AHA komt overigens van de volledige naam Alfa Hydroxy Acid. De behandeling bestaat in diverse concentraties en samenstellingen en wordt dus op jouw huid afgestemd.

Een fruitzuurpeeling wordt gebruikt als behandeling tegen acne of voor anti-aging. Met een fruitzuurbehandeling kunnen de fruitzuren je bovenste huidlaag binnendringen, dode huidcellen verwijderen en de gezondere huidlaag aan de oppervlakte laten verschijnen. ‘Peelen’ is niet voor niets Engels voor ‘vervellen’, wat dus gebeurt met de dode, oude huid. Een fruitzuurbehandeling stimuleert ten slotte ook de celvernieuwing, waardoor je langer een positief effect ondervindt.

Mooi meegenomen is het feit dat fruitzuren honderd procent natuurlijk zijn. Ze komen uit verschillende bronnen, zoals bijvoorbeeld het wijnsteenzuur van druiven, het appelzuur van appels of peren of het citroenzuur van citrusvruchten.

 

Meer weten over onze peelings?

Bij Anovo Clinic kan je terecht voor diverse soorten chemische peelings of een fruitzuurpeeling. Wij stemmen de aanpak steeds af op jouw huidtype en jouw wensen. Aarzel dus niet om een afspraak in te plannen voor een medische peeling in West-Vlaanderen of Antwerpen.