Laat je niet langer afschrikken door overmatig zweten

Zweten of transpireren is een noodzakelijke functie van het lichaam om te kunnen afkoelen. Sommige mensen hebben echter een verhoogde zweetproductie, ook als er nauwelijks sprake is van een inspanning. Wie lijdt aan overmatig zweten of hyperhidrosis schaamt zich hier vaak voor en mijdt in sommige gevallen zelfs sociale contacten. In regio Roeselare en Antwerpen kan je echter terecht bij Anovo Clinic voor een efficiënte behandeling tegen overmatig zweten.

Overmatig zweten zien we vooral onder de oksels, maar komt ook geregeld voor op het hoofd, op de rug of op de handpalmen of voetzolen. Bij heel wat mensen die hieraan lijden, is er sprake van een erfelijke factor. Daarnaast kunnen ook overgewicht, de menopauze, bepaalde ziekten of bijwerkingen van geneesmiddelen aangeduid worden als oorzaken. 

B*T*X tegen overmatig zweten

Iedereen kent botulinetoxine - beter bekend onder de merknaam B*T*X - uit de cosmetische geneeskunde. Weinigen weten echter dat dit ook ingezet kan worden als behandeling tegen overmatig zweten of hyperhidrosis. Het doelgerichte gebruik van B*T*X tegen overmatig zweten zorgt er namelijk voor dat de zenuwprikkels naar de zweetklieren geblokkeerd worden. 

Deze behandeling tegen overmatig zweten of hyperhidrosis zorgt voor uitstekende resultaten, maar is helaas slechts tijdelijk. Na zes à negen maanden herstellen de zenuwprikkels zich deels, al zal het zweten doorgaans minder erg zijn dan voordien. Indien wenselijk kan de behandeling met B*T*X tegen overmatig zweten wel herhaald worden. 

Intakegesprek bij Anovo Clinic

Last van hyperhidrosis? Overweeg je eventueel een behandeling met B*T*X tegen overmatig zweten? Dan adviseren we een intakegesprek bij de arts van Anovo Clinic. Zo kunnen we samen bekijken of deze behandeling geschikt is voor jou.

Anovo Clinic helpt je om straks weer vol zelfvertrouwen in het leven te staan. Wij hebben vestigingen in Hooglede, nabij Roeselare in West-Vlaanderen, en Stabroek, nabij Antwerpen. Uiteraard zijn klanten uit heel Vlaanderen of zelfs daarbuiten welkom bij Anovo Clinic.

 

 

KLAAR VOOR EEN MOOIE EN GEZONDE UITSTRALING?