Profhilo en andere methodes tegen een droge huid

Heel wat mensen kampen met een (te) droge huid, wat erg irritant kan zijn. Je merkt dit vooral aan schilfers, barstjes, jeuk, eczeem of rode plekken. Deze huidaandoening ontstaat door een gebrek aan water in de opperhuid en kan heel wat verschillende oorzaken hebben. 

Oorzaken van een droge huid

Bij de factoren die zorgen voor een droge huid, zitten heel wat dagdagelijkse activiteiten. Meer nog: niemand kan eraan ontsnappen, want ook bij het ouder worden krijg je een drogere huid. We maken op hogere leeftijd namelijk minder natuurlijke huidoliën en smeermiddelen aan. Een andere veelvoorkomende oorzaak is het gebruik van (te) veel zeep en andere reinigingsmiddelen, die de natuurlijke huidvetten eveneens verminderen. Voorts werken ook warm douchen en baden een drogere huid in de hand, net zoals een koude en droge omgeving, bepaalde ziekten en medicijnen. 

Door niet elke dag te douchen of baden, de tijd te beperken en geen té heet water te gebruiken, kan je dus al een positieve impact op je huid creëren. Andere goede tips zijn om je huid droog te deppen in plaats van droog te wrijven en voor voldoende ventilatie en bevochtiging te zorgen in je leefruimte. Dat laatste kennen we allemaal als middel om het coronavirus buiten te houden, maar is dus ook uitstekend voor je huid. 

Profhilo als behandeling tegen droge huid

Is het voor jou helaas te laat om preventieve maatregelen te nemen en bezorgt je droge huid je veel ongemak? Dan kan je bij Anovo Clinic terecht voor een doeltreffende behandeling, zowel in regio Roeselare als Antwerpen. Niet alleen kunnen wij de meest doeltreffende verzorgingsproducten adviseren, daarnaast zijn ook enkele gerichte behandelingen mogelijk.

Enerzijds wordt vaak microneedling toegepast, waarbij microscopische naaldjes de oppervlakkige laag van de huid binnendringen. De aangebrachte 'kanaaltjes' zorgen voor een betere opname van verzorgingsproducten of hyaluronzuur. Anderzijds is ook Profhilo een uitstekende toepassing. Dit bestaat uit een injectie met honderd procent puur hyaluronzuur. Deze stof wordt door ons eigen lichaam aangemaakt en zorgt voor een goede huidhydratiatie. Een behandeling met Profhilo verzekert dan ook een diepgaande en langdurige hydratatie. 

Ook huidverjonging met Profhilo

We schetsten zonet de voordelen van Profhilo voor een droge huid, maar het is ook een uitstekende behandeling in het teken van huidverjonging. Ziet je huid er verouderd uit en wil je graag actie ondernemen, dan kan Profhilo een grote hulp zijn. Deze behandeling hydrateert de huid, maar activeert het lichaam ook om zelf meer collageen aan te maken. Op die manier wordt voor een vernieuwing van verzwakt huidweefsel en verouderde huid gezorgd. 

Interesse in een behandeling met Profhilo of meer weten over onze mogelijk behandelingen voor huidverjonging of tegen een droge huid? Contacteer dan Anovo Clinic voor een intakegesprek. Wij hebben vestigingen in Hooglede, nabij Roeselare in West-Vlaanderen, en Stabroek, nabij Antwerpen. Uiteraard zijn klanten uit heel Vlaanderen of zelfs daarbuiten welkom bij Anovo Clinic. 

 

 

KLAAR VOOR EEN MOOIE EN GEZONDE UITSTRALING?