Hoe maak je komaf met storende pigmentvlekken?

Sproeten of moedervlekken ken je ongetwijfeld, maar er bestaan tal van pigmentvlekken en vele duizenden landgenoten hebben er dan ook mee te maken. Belangrijk om weten is dat quasi alle pigmentvlekken onschuldig zijn. Enkel ouderdomsvlekken kunnen in zeldzame gevallen kankercellen bevatten, zogenaamde melanomen.

Pigmentvlekken moeten dus wel in de gaten gehouden worden, om te controleren of de vorm, kleur of grootte ongewijzigd blijft. In alle andere gevallen is het vanuit medisch oogpunt niet noodzakelijk om in te grijpen. Als de pigmentvlekken echter als storend ervaren worden en ervoor zorgen dat jij je minder goed in je vel voelt, dan is het wel aangewezen om deze aan te pakken. Anovo Clinic, met vestigingen in regio Roeselare en Antwerpen, helpt je dan ook graag verder hierbij. 

Soorten pigmentvlekken

Hoewel vaak over een pigmentstoornis wordt gesproken, zeiden we dus al dat de meeste pigmentvlekken onschuldig en volstrekt ongevaarlijk zijn. Er zijn dan ook veel verschillende soorten pigment- of gezichtsvlekken en ook de mogelijke oorzaken zijn uitgebreid. Iedere ophoping van pigment (donkere plek) of gebrek aan pigment (lichtere plek) wordt als een pigmentvlek beschouwd. 

Genetische factoren en je leeftijd spelen een rol, maar uiteraard ook huidaandoeningen of -ziekten, letsels en ontstekingen, hormonen die opspelen of blootstelling aan de zon. Pigmentvlekken door hormonen zien we bijvoorbeeld geregeld tijdens een zwangerschap. Net daarom is het ook belangrijk om de huid extra te beschermen tegen de zon als je zwanger bent, om een zogenaamd 'zwangeschapsmasker' in het gelaat te voorkomen. 

Pigmentvlekken verwijderen

Stoor jij je aan je pigmentvlekken? Dan kan je terecht bij Anovo Clinic. Wij hebben vestigingen in Hooglede, nabij Roeselare in West-Vlaanderen, en Stabroek, nabij Antwerpen. Uiteraard zijn klanten uit heel Vlaanderen of daarbuiten welkom. In ieder geval raden we steeds een intakegesprek bij de arts van Anovo Clinic aan. 

Er zijn namelijk diverse behandelingen die ingezet kunnen worden, ook om pigmentvlekken te verminderen of te verwijderen. Zo denken we onder meer aan een medische peeling, microneedling, Plexr-behandeling of laserbehandeling. Tijdens het intakegesprek kijken we samen welke behandeling jou op het lijf geschreven is. 

 

 

KLAAR VOOR EEN MOOIE EN GEZONDE UITSTRALING?